rugby player on field

Hur man får ett rugbystipendium i USA

Lär dig mer om rugbystipendier och rugby som collegeidrott

Rugby blir allt mer populärt på amerikanska universitet, vilket skapar fler möjligheter för internationella spelare att få rugbystipendier. Här är allt du bör veta för att öka dina chanser att tilldelas ett stipendium för rugby i USA!

Tack vare rugbyns växande popularitet på amerikanska universitet finns det nu fler möjligheter för svenska och internationella student-athletes att tilldelas rugbystipendier. Keystone Sports är experter på att hjälpa rugbyspelare genom stipendieprocessen och uppleva fyra magiska år på andra sidan Atlanten. Här är allt du behöver veta om collegerugby och hur du får ett rugbystipendium i USA!

En djupare inblick i rugbystipendier i USA

Rugby som collegeidrott har växt stadigt de senaste åren. Medan herrugby främst spelas på klubbnivå, erbjuder trots allt många colleges rugbystipendier och rugbyprogram. Å andra sidan räknas rugby för dam som en NCAA Emerging Sport, vilket har lett till formaliserade stipendiealternativ vid flera institutioner.

Rugbystipendier för internationella studenter varierar beroende på college. Du kan hitta heltäckande stipendier (”full rides”) som täcker alla kostnader. Dessa ges vanligtvis till toppspelare, men det finns även delvisa stipendier som täcker en del av collegekostnaderna.

Många rugbyprogram erbjuder delvisa stipender, som kan kombineras med akademiska stipendier för att på så vis hjälpa till att täcka alla kostnader med att studera i USA. Med andra ord är det möjligt för studenter att kombinera olika stipendier – vilket innebär att du kan maximera stödet för att täcka studieavgiferna i USA! Som student från Sverige kan du dessutom få stöd från CSN, även vid utlandsstudier.

Hur du ökar dina chanser att få ett rugbystipendium

  • Skapa en rugbyprofil
    Beskriv din spelhistorik i ditt rugby-CV. Se till att ditt CV har med din spelposition, statistik (som tacklade spelare, gjorda försök), turneringar eller ligor du har spelat i, samt ledarskapsroller, till exempel om du är eller har varit lagkapten. Många spelare missar att visa upp förmågor som visar på ledarskap och teamplayer. Dessa egenskaper är något som college-rugbycoacher aktivt söker efter i potentiella spelare och som kan vara avgörande för att säkra ett rugbystipendium.

  • Prestera bra i skolan
    Att prestera bra I skolan är en annan punkt eftersom dina beyg spelar en stor roll för att tilldelas ett stipendium – vilket gäller även för stipendier som främst fokuserar på idrottsprestationer. College letar efter student-athletes som både presterar bra på planen och i klassrummet.

  • Förbered dig för antagningstester
    För att antas till amerikanska universitet måste du ofta göra ett ansökningstest, till exempel SAT eller ACT. Att få goda resultat på ansökningstester kan stärka din ansökan överlag och öka dina chanser att få ett rugbystipendium.

  • Skapa kontakt med college-rugbycoaches
    När du kontaktar collegecoacher, se till att inkludera ditt rugby-cv, din highlight-video, betyg och ett personligt meddelande där du förklarar varför du är intresserad av deras rugbyprogram. Att regelbundet följa upp på visar ditt engagemang och hjälper dessutom till att hålla konversationen levande. Online-möten med tränare är också ett bra sätt att lära dig mer om skolan och ställa frågor om laget, rugbyprogrammet och övriga frågor som du kan ha.

  • Använd en collegerekryteringstjänst
    Vägen mot ett rugbystipendium kan vara utmanande, särskilt om du inte är bekant med processen. Du kan ha frågor som: ”Vilket visum behöver jag som student från Sverige?” ”Hur hanterar jag allt pappersarbete som krävs?” och ”Hur ska jag förbereda mig för SAT och ACT?”. Det är här Keystone Sports kommer in i bilden. Vi är specialiserade på att matcha svenska rugbyspelare med amerikanska universitet och erbjuder stöd under hela resan. Våra experter ser till att du är fullt förberedd för att både glänsa på rugbyplanen och i dina studier utomlands!
rugby player on field

Fördelarna med Keystone Sports

På Keystone Sports hjälper vi internationella student-athletes genom att hitta universitet i USA som passar deras mål, önskemål och ambitioner.

Vår tjänst inkluderar:

  • Gratis utvärdering av dina rugbystipendiemöjligheter.
  • Personlig vägledning genom hela ansökningsprocessen.
  • Tillgång till vårt omfattande nätverk av collegecoacher och program.
  • Hjälp med att skapa en stark idrottsmässig- och akademisk profil.
  • Vägledning under visumprocessen och collegeansökan.
  • Hjälp att säkerställa det bästa möjliga stipendieerbjudandet.

Fördelarna med ett rugbystipendium för internationella studenter

Att få ett rugbystipendium i USA som svensk rugbyspelare har flera fördelar:

  • Finansiellt stöd
    Ett stipendium kan täcka en betydande del av dina studieavgifter vid studier utomlands. Dessutom kan det även täcka andra kostnader. Detta gör att du kan fokusera på dina studier och rugby utan en ständig oron för att ha råd med din utbildning. Många stipendier täcker inte bara studieavgifter utan ger också ekonomiskt stöd för boende, läroböcker och andra kostnader relaterade till din sport.

  • Idrottslig utveckling
    Som rugbystipendiat kommer du att njuta av vägledning från erfarna coacher och tillgång till toppanläggningar för att förbättra dina färdigheter som spelare. Föreställ dig detta: specialiserade träningsprogram, toppmoderna resurser för att bygga strka och kondition samt avancerad idrottsvetenskap, allt anpassat efter dina behov! Med denna oslagbara kombination har du förutsättningarna för att förfina dig som idrottare. Dessutom ger träning tillsammans med andra internationella idrottare på campus inspiration och motivation.

  • Akademiska framgångar
    Att läsa mot en kandidatexamen vid ett ansedd amerikanskt universitet ger en bra utbildningsgrund och öppnar dörrar för olika karriärmöjligheter. En examen från en bra skola i USA ger dig i en fördelaktig position på arbetsmarknaden, oavsett om du siktar på att arbeta inom sport eller ett annat område – i Sverige, USA eller var som helst i världen! Att hitta rätt balans mellan idrott och studier kan vara svårt i början, men som student-athlete kommer du lära dig tidshantering, disciplin och att jobba hårt. Dessa färdigheter är inte bara viktiga för dina studier; de kommer också att vara värdefulla i din framtida karriär.

  • Uppelva en annan kultur
    Studera i USA ger dig en fantastisk chans att uppleva ett spännande campusliv och träffa studenter från hela världen. Många rugbyspelare upptäcker att det är en unik upplevelse att bo i ett land med en stark idrottskultur. Träning med amerikanska collegecoacher ger dig inte bara nya tekniker och strategier, utan gör dig också till en mer mångsidig och flexibel rugbyspelare.

  • Nätverksmöjligheter
    Att bygga nätverk med sponsorer, professionella lag och framtida arbetsgivare är en viktig del av din rugbyupplevelse på college. Många student-atleter går vidare till proffslag i USA, Storbritannien eller andra rugbynationer, medan andra använder sina kontakter för jobb inom sport, coaching eller andra yrken. Genom alumner kan du också få värdefulla jobbmöjligheter.

örja din resa för att få ett stipendium för rugby

Börja din rekryteringsprocess med Keystone Sports och öka dina chanser att få ett rugbystipendium. Är du redo att ta första steget? Fyll i vår intresseanmälan och få en kostnadsfri bedömning av dina möligheter!

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Lorena Montañés

Lorena Montañés är nuvarande student athlete i USA och studerar en MBA i Business Analytics. Lorena är född i Pamplona, Spanien men bestämde sig för att fortsätta sin fotbollskarriär i USA. Hon har spelat Division I fotboll vid California State University, Fresno, där hon samtidigt tog en dubbel examen i Mass Communication & Journalism, samt psykologi. Hon strävar efter att stärka andra idrottande studenter att uppnå sina drömmar och mål.

Fler nyheter