Gör det möjligt med ett stipendium!

STUDERA I USA MED HJÄLP AV IDROTTSSTIPENDIUM

Drömmer du om att idrotta samtidigt som du studerar på college i USA? Gör din dröm till verklighet med ett idrottsstipendium! Ta det första steget för att bli student-athlete nu.

Gör det möjligt
med ett stipendium!

Drömmer du om att idrotta samtidigt som du studerar på college i USA? Gör din dröm till verklighet med ett idrottsstipendium. Ta det första steget för att bli student-athlete nu!

Idrottsstipendier i USA

Vill du fortsätta med idrotten du älskar samtidigt som du studerar på college i USA? Det är fullt möjligt tack vare collegeidrott och idrottsstipendium! Tack vare stipendium för idrott så kan du kombinera detta samtidigt som du får hjälp att finansiera både studierna och din träning.

Som en så kallad ”student-athlete” i USA får du verkligen det bästa av två världar: idrotten och universitetsstudier. Dessutom får du ett fantastiskt äventyr och chansen att bo utomlands!

+14.174

INTERNATIONELLA
STUDENT ATHLETES

820

UNIVERSITET I USA OCH KANADA

+796 M

US DOLLAR I STIPENDIUM

Vad är ett stipendium?

Ett stipendium är ett ekonomiskt bidrag som tilldelas studenter för att hjälpa till att täcka delvis eller till och med alla kostnader för att studera utomlands vid ett universitet eller college. Det finns olika typer av stipendium (idrottsstipendium, akademiska stipendium, internationella stipendier och så vidare) som alla har olika krav, belopp och täckning.

Helfinansierade stipendier, så kallade ‘full-ride scholarships’, täcker samtliga kostnader för utlandsstudier. Med ett fullt stipendium täcks alla kostnader: Skolavgifter, kostnader för böcker, mat och boende, idrottsrelaterade kostnader, osv. Ett delvis finansierat stipendium täcker en del av kostnaderna och sträcker sig vanligtvis mellan 50-70% av de totala utgifterna.

Akademiska stipendier

Ett akademiskt stipendium är en typ av behovsbaserade stipendier som tilldelas studenter med utmärkta akademiska meriter. Detta omfattar betyg, Grade Average Point (GPA), övriga meriter och testresultat från SAT, ACT och TOEFL. Vissa akademiska stipendier kräver en separat ansökan, medan andra tilldelas automatiskt av skolornas antagningsansvariga.

Idrottsstipendier

Idrottsstipendier erbjuder en fantastisk möjlighet för idrottande studenter. Dessa stipendier tilldelas baserat på idrottsliga färdigheter och talang. Tack vare ett idrottsstipendium i USA kan du som idrottare utvecklas och avancera inom din sport utan att behöva kompromissa med utbildning. Det är dock viktigt att nämna att collegestipendier för student athletes inte bara grundar sig på prestationer inom din sport. Akademiska meriter spelar också en stor roll för att tilldelas ett stipendium på college i USA. Det är viktigt att ha GPA över en viss nivå och ha bra resultat på antagningstester som SAT, ACT och/eller TOEFL.

1.224

STIPENDIUM UNDER 2023

+31M $

I STIPENDIUM UNDER 2023

171

”FULL RIDES” UNDER 2023

Hur får jag ett stipendium för idrott?

Hur collegerekrytering och processen för idrottsstipendier går till kan skilja sig mellan stater och skolor i USA. För att ansöka och bli tilldelad ett idrottsstipendium måste man som idrottare uppfylla vissa specifika krav. Man behöver dessutom lämna in underlag som visar på både nuvarande och tidigare prestationer inom sin sport i stipendieansökan.

Förutom idrottsprestationen kan det även finnas krav på GPA och testresultat över en viss nivå på antagningsproven (till exempel SAT och ACT) för college och universitet i USA.

0

Första utvärdering

Efter att ha fyllt i vår kostnadsfria intresseanmälan utvärderar våra sport konsulter dina chanser för att tilldelas idrottsstipendium i USA – utan kostnad eller förpliktelser.

Keystone Sports har över 20 års erfarenhet av rekrytering inom college sport av och har hjälpt över 14 000 internationella studenter från olika sportdiscipliner att bli student athletes i USA och Kanada. Vi har stor kunskap och lång erfarenhet inom om rekrytering och stipendium i USA. Vi vet vad krävs för att du som atlet ska bli rekryterad av collegetränare.

1

KONTRAKTSIGNERING

Därefter är det dags att underteckna ett ”commitment contract” med Keystone Sports. Genom att skriva under detta kontrakt blir du en klient hos Keystone Sports och förbinder dig att påbörja ditt äventyr som studentathlete i USA!

När kontraktet är påskrivet kommer du att tilldelas en koordinator från Keystone Sports team, som är expert inom just din sport. Denna koordinator kommer att vara ditt stöd under hela resan.

2

ACTIONPLAN

Efter att ha skrivit på vårt ”commitment contract” skapar du och din koordinator från Keystone Sports en actionplan. Denna plan är anpassad efter just dina preferenser och fungerar som ett verktyg för att skissa upp planen för att nå ditt mål: att bli rekryterad av en coach och idrotta på college i USA!

3

Testförberedelser

Som klient hos Keystone Sports får du omfattande stöd inför och under genomförandet av de ansökningstester som krävs för college och studier i USA. Vårt team är experter på testförberedelser inför antagningsprov såsom SAT samt språktest som TOEFL och Duolingo.

Vi hjälper även till med att utvärdera dina betyg från svenska skolsystemet och omvandla dem till GPA (Grade Point Average) – betygsystemet som används i USA.

 

4

Ansökningsprofil

Nästa steg är att skapa din personliga profil som kommer att skickas till universitet och collegecoacher. Vi hjälper dig i att skapa en profil som tydligt visar på dina unika erfarenheter, färdigheter och prestationer. Profilen innehåller inte bara akademiska- och jobbrelaterade meriter utan listar givetvis också prestationer och resultat inom din sport.

Denna profil spelar en avgörande roll för att presentera dig som både framtida collegestudent och studentatlet. Den innehåller rekryteringsdetaljer som är avgörande för att du ska kunna bli rekryterad och tilldelas ett idrottsstipendium.

5

Val av collegedivison och skola

Val av skola och divisioner inom collegeidrott är ett stort och viktigt beslut som studen athlete. De olika divisionerna och ligorna erbjuder olika möjligheter men även krav för att ansöka och tilldelas idrottsstipendium. Vårt team består av sportkonsulter med stor och omfattande kunskap kring collegeidrott. Våra sportkonsulter har framgångsrikt placerat internationella studenter på olika college i USA inom NCAA Division I till III, NAIA och JUCO.

Vi ger professionell vägledning för att guida dig rätt i valet av skola, division och nivå som bäst överensstämmer med dina ambitioner och önskemål.

6

Collegeerbjudanden

På Keystone Sports förstår vi vikten av att göra rätt val när det gäller college. Vi strävar efter att erbjuda dig flera olika alternativ från olika universitet och högskolor som överensstämmer med dina akademiska, idrottsliga och personliga ambitioner.

Genom personlig vägledning hjälper vi dig att navigera bland alternativen och fatta ett välgrundat beslut i linje. Både med hänsyn till med dina mål här och nu, men lägger även grunden för långsiktig framgång och utveckling.

7

Studentvisum och ansökningar

När du har valt ditt drömcollege är nästa steg att ta itu med det administrativa pappersarbetet för att skaffa ett studentvisum i USA och bli registrerad som ”student athlete”.

Ansökan om studentvisum kan vara en omfattande process om du inte är bekant med kraven och hur ansökningsprocessen fungerar. Vi är här som stöd genom hela processen för att säkerställa att du har de nödvändiga dokumenten för dina visumansökningar. Vi hälper dig också att bli registrerad som studentatlet i USA, samt att få alla nödvändiga tillstånd för träning och tävling inom det amerikanska collegesportsystemet.

8

Researragemang

Teamet på Keystone Sports hanterar alla detaljer för att se till så att du får resealternativ utefter dina preferenser. Att vara klient hos oss innebär omfattande hjälp med att planera flyg för att se till så du landar tryggt och säkert på college – allt för att skapa stressfri reseupplevelse.

9

Fortsatt stöd som student athlete

Stödet från Keystone Sports fortsätter medan du är i USA. Keystone Sports finns vid din sida under hela din collegeresa, alltid redo om du behöver hjälp eller vägledning.

Vårt engagerade team håller kontakt med både nuvarande och tidigare studentidrottare. Genom nära band med våra alumner får vi ta del av deras otroliga upplevelser och prestationer som studenter, yrkesverksamma och atleter. Lyssna på vår Pursue Podcast för att höra fantastiska berättelser!

Fyll i vår kostnadsfria intresseanmälan, och vi gör en första utvärdering av dina chanser – helt gratis och utan några åtaganden!

 

Baserat på dina färdigheter, ambitioner, behov och önskemål kommer våra experter inom sport rekrytering att koppla samman dig med de mest lämpliga collegelagen och universiteten i USA!

Ta första steget för att bli en student-athlete nu!

#BeAKeystone