Jag är en
friidrottare

Upptäck möjligheterna med friidrottsstipendium i USA: kombinera friidrott med collegestudier!

FRIIDROTT

FRIIDROTT

Firidrottsstipendium:

kombinera collegefriidrott med studier i USA

Väx som friidrottare med friidrottsstipendium. Få tid till att träna och tävla inom friidrott medan du studerar i USA. Collegeidrott erbjuder talangfulla atleter det bästa från två världar: sport och collegestudier! Med collegestipendier för friidrott och engagerade tränare på campus har du de rätta verktygen för att utvecklas som friidrottare.

Gör dig redo för ett äventyr över hela landet på andra sidan atlanten. Tävla mot toppuniversitet och framtidens friidrottsstjärnor. Drömmer du om att representera din skola och tävla i ”The nationals”, den stora NCAA-finalen? Din dröm är närmare än du tror!

Genomsnittligt stipendium
24.401
Antal full rides
1.605
Stipendium totalt i US dollar
796.000.000

Se var våra friidrottare kommer ifrån!

Missa inte möjglieten att tävla och och tävla i friidrott på college i USA. Som student athelte kommer förbättra dina färdigheter inom friidrott  samtidigt som du läser mot en universitetsexamen.

Friidrott innehåller flera grenar såsom löpning, hopp, kast och mångkamp. Det finns colleges och universitet över hela USA som erbjuder friidrottsstipendier för internationella studenter. Som friidrottare på college får du tillgång till otroliga resurser från skolan sida. Det gäller inte bara ekonomisk stöttning i form av stipendier utan även tillgång till toppfaciliteter direkt på campus.  

UNIVERSITET

UNIVERSITET

UNIVERSITET

UNIVERSITET

Collegestipendium för dig som friidrottare är en väg för att finansiera din passion och mål. Som collegeidrottare i USA får du även möjlighet att tävla på en högre nivå än vad du vanligtvis skulle göra.

Att studera i USA och vara engagerad inom collegefriidrott är en stor fördel inför framtiden – oavsett om du siktar på en elitsatsning eller ska söka jobb utanför friidrotten efter examen. Med erfarenhet från att ha studerat utomlands och utövat sport på college har du goda förutsättningar för att ditt CV ska sticka ut lite extra!

Eirik H.
Andersen

Jenna Fee
Feyerabend

AUGUSTANA COLLEGE

Data analytics and International business

SAN DIEGO STATE UNIVERSITY

Journalism

Kör! Det är en fantastisk möjlighet som du förmodligen inte kommer att få igen. Du kommer att idrotta på en hög nivå med gott om tränare och personal runt laget samtidigt som du får en utbildning.

Jag rekommenderar att verkligen lära känna tränarna och laget så att du har möjlighet att hitta det rätta programmet.

Under dina år som studentidrottare i USA kommer du träffa studenter och andra idrottare från hela världen. Du kommer dessutom förbättra dina engelskkunskaper, få internationell erfarenhet och såklart; säkra en universitetsexamen!

Ta första steget för att bli en student athlete!

#BeAKeystone

I'm a
college coach

Find out more about Keystone Sports and our student athlete recruiting service that allows young athletes to combine education with sports.

COACH

COACH