FAQ om att vara student athlete i USA

Få svar på de vanligaste frågorna om collegeidrott, hur man får idrottsstipendier och hur det är att vara studentidrottare.

En ”student athlete”, eller studentidrottare, är en student som utövar sport samtidigt som de är inskrivna på ett utbildningsprogram. Studentidrottare är vanliga i USA och Kanada, tack vare ländernas system för collegeidrott. Dessa gör även det möjligt för studenter att belönas med idrottsstipendium för att finansiera sina studier och idrottsutövande

Ja, svenska studenter och studenter från hela världen är också berättigade till idrottsstipendier i USA. Keystone Sports har över 20 års erfarenhet av att hjälpa internationella studenter att kombinera collgesport med högre utbildning i USA och Kanada. Fyll i vår intresseanmälan, och våra experter inom sportrekrytering kommer att utvärdera dina stipendiemöjligheter kostnadsfritt!

Det finns flera sätt att bli rekryterad av en collegetränare och få ett idrottsstipendium. Keystone Sports specialister inom collegeidrott matchar dig med collegtränare över hela USA och Kanada, baserat på dina önskemål, färdigheter och behov.

 
 

Vi rekommenderar att du börjar collegerekryteringsprocessen under ditt andra år på gymnasiet, alltså helst 1-2 år före examen. Genom att börja i god tid kommer du att ha tillräckligt med tid för alla steg. Med Keystone Sports har du ett team som finns vid din sida under varje steg på vägen. Från att hitta ditt drömcollege och komma i kontakt med din framtida collegecoach, till testförberedelser (TOEFL och SAT) och pappersarbetet för studentvisum och ansökan till college.

Du kan få idrottsstipendier för över 20 collegesporter. Vi på Keystone Sports har erfarenhet av att hjälpa atleter från alla typer av sportdiscipliner – vi hittar din perfekta matchning!

Collegerekrytering för collegesport syftar på processen där en representant från ett college eller universitet rekryterar en idrottare för att spela i skolans collegelag. Denna representant, oftast coachen för laget, kan upptäcka atleter vid tävlingar och turneringar. Andra möjligheter för rekrytering är att delta i showcases och event där collegetränare är inbjudna för att upptäcka och rekrytera nya talanger.

Det finns olika collegedivisioner eftersom det finns olika förbund och organisationer för collegidrott i USA. De två största är NCAA (National Collegiate Athletic Association) och NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics). Det finns tre NCAA-divisioner (D1, D2 och D3) samt NAIA Division 1 och Division 2. Det finns också NJCAA (National Junior College Athletic Association), som övervakar idrotter på community colleges och junior colleges.

NCAA och NAIA är två olika organisationer som är ansvariga för student athletes och collegesport i USA. Organisationerna har sina egna regler, föreskrifter, villkor, idrottsstipendier och divisoner inom collegeidrott.

Ett idrottsstipendium är ekonomiskt stöd som tilldelas studenter som deltar i collegesport samtidigt som de bedriver sina studier vid college eller universitet.

 
 

Idrottsstipendier hjälper studentidrottare att täcka kostnader för college som undervisning, böcker, kostnad för bostad, och utgifter relaterade till deras sportutövning och tävling. Stipendier kan antingen vara heltäckande (full rides) eller delvis täckande.

För att få ett idrottsstipendium på college behöver du en bra meritlista inom din sport, vilket gäller både tidigare och nya prestationer. Dessutom krävs en stark akademisk profil. Det innebär inte bara ett högt betygssnitt (översatt till GPA, det amerikanska betygssystemet) utan också en bra testresultat på  antagningstester till college.

Ja, olika stipendier kan kombineras, såsom idrottsstipendier, akademiska stipendier och stipendier för internationella studenter. Detta gör det möjligt för dig att maximera fördelarna och det ekonomiska stödet under tiden du studerar utomlands.