Landhockey team på planen

Fördelarna med att vara en idrottande student på college

Läs mer om fördelarna och hur du kommer ha nytta av erfarenheten som student-athlete i framtiden!

Att studera i USA tack vare ett idrottsstipendium är minst sagt ett stort äventyr. Tim från Keystone Sports Nordics listar fördelarna med att vara idrottande student på college och hur den erfarenheten kommer att vara en oslagbar tillgång i framtiden.

Att studera i USA tack vare ett idrottsstipendium är minst sagt ett stort äventyr. Du får träffa andra student-athletes från hela världen, uppleva det amerikanska collegelivet och utvecklas inom din sport. Men resan slutar inte efter examen! Tim Bernhardsson från Keystone Sports Nordics listar fördelarna med att vara idrottande student på college och hur den erfarenheten kommer att vara en oslagbar tillgång i framtiden.

Vad är Fördelarna Med Att Vara Student Athlete i USA?

Att vara student-athlete i USA innebär otroliga erfarenheter och utveckling som idrottare, student och människa. Du kan ta din idrottsliga, akademiska och professionella karriär i den riktning just du önskar – helt utifrån dina mål och drömmar.

Som idrottande student har du tillgång till heltidsanställd personal som finns vid din sida för att du ska kunna utvecklas som mycket som möjligt inom din sport. Du har tillgång till utbildade tränare, idrottscoacher och rådgivare. Dessutom finns skolpersonal som lärare, handledare och akademiska rådgivare till hands när det gäller dina studier för att du ska kunna nå de högsta betygen och ta del av utbildningen som du är intresserad av. Alla detta kommer vara stora till stor hjälp efter din tid på college.

Jag insåg att allt stöd och de resurser som jag fick tillgång till som student-athlete i USA inte är svår att hitta någon annanstans i världen. Det hjälpte mig enormt att vägleda mig genom mina beslut och min utveckling för min karriär.

1: Erfarenheten av att Idrotta och Studera i USA

Erfarenheten av att kombinera idrott med en utbildning ger mer än bara en möjlighet att nå målen som du har inom din sport och ta en kandidatexamen. Du lär dig också att ta ansvar både för dig själv och ditt collegelag, bli bättre på time management och bygger upp ett CV som kommer få dig att sticka ut från mängden. Sista men inte minst får du träffa människor från olika kulturer och länder, vilket gör att du som internationell student-athlete kommer bygga ett brett, internationellt nätverk.

2: Time Management som idrottande student

Att kunna planera och använda din tid optimalt är en av förmågorna som du kommer utveckla och lära dig att bemästra under tiden som idrottande student på college. Som student-athlete gäller det att vara uppdaterad och kunna prestera optimalt i skolan samtidigt som du har träningar, matcher, resor för bortamatcher och annat som gäller din sport. Därför måste du kunna planera och vara förberedd. Här är nyckeln till framgång att sätta upp ett veckoschema för vad som behöver göras!

Time management och planeringsförmåga är viktiga egenskaper även för framtiden, vare sig det gäller jobb, som professionell idrottare eller i det dagliga livet. Att ständigt jobba med time management kommer göra tiden på college mycket lättare men också förbereda dig för livet efter examen – oavsett bransch.

3: Möjligheter att Bygga ett Unikt CV

Förutom alla upplevelser under dina år i USA så kommer du också skapa ett unikt CV. I en tid där det handlar om att sticka ut, är en internationell utbildning och erfarenhet något som verkligen sticker ut från mängden när du söker jobb. Dessutom letar de flesta arbetsgivare efter konkurrenskraftiga personer som arbetar bra i team. Att tävla på collegenivå kommer att ge dig en fördel och göra dig till en extra intressant kandidat för framtida arbetsgivare.

4: Värdefulla Kontakter över Hela Världen

Varje år åker internationella studenter med sportambitioner till USA för att gå på college och utvecklas som idrottare. Jag har personligen bott och spelat med studenter från länder som Australien, Argentina, Mexiko, Frankrike, Spanien och Italien. Detta innebär att några andra fördelar med att vara student-athlete är att du kommer att träffa människor från hela världen och skapa ett större internationellt nätverk.

Tack vare detta får du inte bara en bredare livssyn och förståelse för olika kulturer, utan också öka dina möjligheter att nätverka runt om i världen. Jag är har fortfarande kontakt med mina vänner och lagkamrater från min tid på college, oavsett om de är från USA eller Australien, och som jag lär mig mycket av dagligen.

Collegefotboll-team på planen

Att studera i USA med idrottsstipendium ger dig inte bara möjligheten att växa och utvecklas inom din idrottsliga och akademiska karriär. Det förbereder dig även för livet efter college. Oavsett om du tar steget att bli professionell idrottare, studerar vidare eller satsar på en professionell karriär utanför idrotten – din erfarenhet som tidigare idrottande student i USA kommer att gynna dig oavsett. Allt från att bli en bättre idrottare, mer utbildad, få ett större nätverk, bättre time management-skills, hantera svåra situationer i grupp och pressa dig själv till dina gränser. Att vara student-athlete på college kommer att skilja dig från mängden!

Till dig som funderar på att fortsätta din idrottsliga och akademiska bana på collegenivå: baserat på min egna erfarenhet så gjorde det mig definitivt till den bästa versionen av mig själv. Så tveka inte!

 

Ta ditt första steg för att börja din resa mot att bli en student-athelte! Fyll i Keystone Sports gratis intresseanmälan nu för att få en utvärdering av dina möjligheter att tilldelas stipendium för utlandsstudier i USA!

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Tim Bernhardsson

Tim Bernhardsson, Recruitment Associate på Keystone Sports Nordics, tog sin kandidatexamen i Business Management medan han spelade för herrfotbollslaget vid Florida Atlantic University. Tim vill inspirera och informera unga skandinaviska idrottare om den fantastiska möjligheten att studera på universitet i USA och bli en student-athlete samt vilka fördelar det ger efter tiden i USA.

Fler nyheter
Student-athlete Rafael Miroslaw in water
Academics

Hur du får ett fullt idrottsstipendium i USA

Med ett helfinansierat idrottsstipendium får du möjlighet att utöva den sport du älskar och få en universitetsutbildning, med full ekonomisk stöttning. Här är allt du behöver veta om ”full ride” idrottsstipendier och hur du får ett!

Läs mer >