Student-athlete Rafael Miroslaw in water

Hur du får ett fullt idrottsstipendium i USA

Öka dina chanser att få ett heltäckande idrottsstipendium för college!

Med ett helfinansierat idrottsstipendium får du möjlighet att utöva den sport du älskar och få en universitetsutbildning, med full ekonomisk stöttning. Här är allt du behöver veta om ”full ride” idrottsstipendier och hur du får ett!

Drömmer du om att idrotta och studera i USA? Med ett fullt finansierat idrottsstipendium får möjlighet att utöva den sport du älskar och få en universitetsutbildning – samtidigt som du får ekonomiskt stöd. Här är allt du behöver veta om ”full ride” idrottsstipendier och hur du kan tilldelas ett!

Vilka kostnader täcker idrottsstipendier?

Ett fullt finansierat idrottsstipendium, även känt som full ride scholarship, täcker alla collegekostnader. Förutom undervisning och övriga skolavgifter täcker full ride-stipendier vanligtvis också boende och mat, sjukförsäkring, böcker och andra utgifter. Vissa skolor ger idrottare ett månadsbidrag för att täcka alla dessa kostnader. Precis som alla idrottsstipendier, är full ride-stipendium ettåriga avtal som förnyas varje år.

Colleges och universitet erbjuder också delvisa idrottsstipendier som endast täcker en del av kostnaderna för att gå på college. Student athletes kombinerar ofta dessa idrottsstipendier med andra former av ekonomiskt stöd som akademiska stipendium, lån eller externa stipendier.

Stipendier för idrott enligt collegedivison

NCAA Division I-skolor har mest konkurrens och de mest omfattande stipendierna. Division II erbjuder också idrottsstipendier, men de är vanligtvis mindre. Division III-skolor erbjuder inte idrottsstipendier men kan ge andra former av ekonomiskt stöd som akademiska stipendier.

NAIA är vanligtvis mindre skolor som erbjuder konkurrenskraftiga idrottsprogram och stipendier liknande de i NCAA Division II. Slutligen, i NJCAA kan du hitta tvååriga colleges som också erbjuder stipendier för idrott.

Track and field student-athlete Anna Cabrera

Tips för att säkra ditt idrottsstipendium

1. Börja i tid

Börja processen så tidigt som möjligt, helst under ditt andra eller tredje år på gymnasiet. Detta ger gott om tid att förbereda all den information som collegecoacher kommer att fråga efter.

2. Akademisk förberedelse

Att ha en goda akademiska meriter är en annan viktig aspekt. Trots att du ansöker om ett idrottsstipendium så behöver du ha en stark akademisk profil.

3. Idrottslig prestation

Att spela för en toppklubb eller liga kommer att öppna dörrar för fler colleges i USA. Men du behöver inte vara på den absoluta toppnivå för att få ett helfinansierat idrottsstipendium, du behöver bara sticka ut från mängden. Håll koll på din statistik och skapa en rekryteringsvideo som innehåller dina bästa prestationer. Coacher vill ofta se en ”highlight video” samt hela matcher.

Ett annat bra tips är att på rekryeringsevent och showcases där inbjudna collegecoacher kan se dig spela och träffa dig personligen. Showcases är en otrolig möjlighet att visa upp din talang direkt för coacher. Se våra kommande showcases och registrera nu dig för att träffa din framtida coach!

4. Ta hjälp av experter inom collegerekrytering

Rekryteringsprocessen kan vara komplex, särskilt för svenska studenter som är ovana vid det amerikanska skolsystemet, visum och krav. Detta är där en collegerekryteringstjänst kommer in! På Keystone Sports specialiserar vi oss på att matcha svenska och internationella idrottare med colleges och universitet i USA.

Keystone Sports tjänst inkluderar:

  • Akademisk och idrottslig förberedelse: Vi vägleder dig i alla papper och info som behövs för att skapa din profil samt akademiska tester (antagningsprov och språktester).
  • Personlig vägledning: Vi hjälper dig att hitta skolor som matchar din profil och dina önskemål.
  • Kontakt med coacher: Vi använder vårt stora nätverk för att introducera dig för collegecoacher i USA.
  • Stipendieförhandling: Vi ser till att du får de bästa möjliga stipendieerbjudandena.
  • Hjälp med ansökan: Vårt team hjälper till med hela ansökningsprocessen, från att förbereda alla  nödvändiga dokument till att ansöka om visum.
Student-athlete Rafael Miroslaw in water

Ett helfinansierat idrottsstipendium är ett utmanande men fullt uppnåeligt mål med rätt tillvägagångssätt och stöd. Vårt team av experter inom collegeidrott hjälper dig att förverkliga din dröm om att studera och idrotta i USA.

Fyll i vår gratis intresseanmälan för att ta reda på dina chanser för att tilldelas ett idrottsstipendium!

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Lorena Montañés

Lorena Montañés är nuvarande student athlete i USA och studerar en MBA i Business Analytics. Lorena är född i Pamplona, Spanien men bestämde sig för att fortsätta sin fotbollskarriär i USA. Hon har spelat Division I fotboll vid California State University, Fresno, där hon samtidigt tog en dubbel examen i Mass Communication & Journalism, samt psykologi. Hon strävar efter att stärka andra idrottande studenter att uppnå sina drömmar och mål.

Fler nyheter