Welcome session at tennis court with players

Keystone Sports skapar showcasehistoria

Efter fyra dagar fyllda med tennis, nätverkande och inspirerande samtal, är vi stolta att meddela att 2023 års upplaga av Keystone Sports College Tennis Showcase går till historien som vår största tennisshowcase hittills!

Rekordsiffror för årets tennisshowcase

Efter fyra dagar fyllda med tennis, nätverkande och inspirerande samtal, är vi stolta att meddela att 2023 års upplaga av Keystone Sports College Tennis Showcase går till historien som Keystone Sports största showcase hittills!

Den 9:e upplagan krossade alla tidigare rekord. Årets showcase bjöd på det högsta antalet deltagande tennisspelare, amerikanska collegetränare, antal matcher samt 1-1 möten som hölls under eventet.

Tennis player at college showcase

Boosting Sport-Scholarship Chances

I år deltog totalt 135 tennisspelare, tillsammans med 92 amerikanska collegetränare. Dessa otroliga siffror är en bra indikator på att Europas mest erkända  rektyeringsevent för collegetennis fortsätter att växa för varje år. Dessutom visar det stora antalet deltagare att showcasen framgångsrikt fortsätter locka tennistalanger från hela världen och tenniscoacher som representerar toppuniversitet i USA.

College coaches watching tennis match

Totalt spelades 245 matcher där varje spelare garanterades tre UTR-verifierade matcher. Förutom coacherna som var närvarande personligen i Leverkusen, möjliggjorde den nya virtuella showcase-plattformen att collegecoacher kunde streama och se allla matcher online.

Detta betonar syftet med Keystone Sports Tennis Showcase: att erbjuda en fantastisk möjlighet för unga tennisspelare att få visa sina färdigheter och talanger för collegetränare, och därigenom öka sina chanser att rekryteras och tilldelas tennisstipendium i USA.

”Du bör inte se detta som en vanlig turnering att vinna – detta är en möjlighet att presentera dig själv,” förklarade Sandy Franz, Head of Events på Keystone Sports, till spelarna under välkomstcermonin.

Workshop with college tennis coach

Skapa förutsättningar för coach-spelare-möten

Att visa sportspecifika färdigheter är en stor och viktig del av att erhålla ett idrottsstipendium, men en annan avgörande aspekt är möten och kontakt mellan idrottare och framtidiga coach för att hitta rätt matchning. Keystone Sports Tennis Showcase erbjöd en oslagbar plats och miljö för både möten som dessa samt nätverkande.

Nya innovativa lösningar

Nytt för detta år var den virtuella showcase-plattformen, utvecklad av Keystone Sports eventteam. Med mer än 2500 direktsändningar under showcasen, gav denna innovativa plattform en användarvänlig och omfattande showcase-upplevelse för både tennisspelare och tränare – virtuellt. Förutom möjligheten att strömma matcher som ägde rum på tennisbanorna i Leverkusen, kunde virtuella spelare och tränare smidigt delta och arrangera 1-1 möten. Under eventet ägde imponerande 1070 interaktioner och 170 chattar rum mellan spelare och tränare.

Precis som eventet på plats i Leverkusen, var den virtuella plattformens schema fyllt med olika aktiviteter. Bland annat workshops, presentationer och frågestunder med coacher och experter inom området – allt för att erbjuda spelarna den bästa möjliga förberedelsen för deras collegestennisresa.

Welcome session at tennis court with players

Keystone Sports Tennis Showcase är över för detta år och Keystone Sports-teamet skickar ett stort tack till alla deltagande spelare, collegetränare, stöttande familjer, partners och sponsorer för att ha gjort årets tennisshowcase till en historisk framgångssaga.

Vi ser redan fram emot den tionde upplagan av Keystone Sports Tennis Showcase – boka in den 11-14 juli 2024 i din kalender redan nu!

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Paulina Romo

Paulina Romo, SEO Specialist på Keystone Sports, har en masterexamen i företagsekonomi och erfarenhet inom ridsport, med inriktning dressyr. Med internationell erfarenhet från studier och arbete i Sverige, Sydkorea, Tyskland och Spanien, bidrar Paulina med en mångsidig mix av kunskap och perspektiv inom internationell marknadsföring och SEO.

Fler artiklar