college sport field

Hur du väljer rätt college och idrottsprogram i USA

Keystone Sports expertips för hur du hittar skolan och collegelaget som passar dig bäst

Att välja rätt college och idrottsprogram kan kännas stort och överväldigande. Här får du tips och tricks av Jeppe från Keystone Sports Nordics teamet för att göra det bästa valet!

Att välja rätt college och idrottsprogram kan kännas stort och överväldigande. Jeppe Marquardsen, Promo Specialist från Keystone Sports Nordics-teamet guidar dig genom de olika faktorerna att ha i åttanke. Allt från reseach av idrottsprogrammet till att förstå de ekonomiska aspekterna – här får du tips och tricks av Jeppe för att göra det bästa valet!

Vad ska du tänka på när du väljer ett college-idrottsprogram?

Flera faktorer spelar in när man utvärderar idrottsprogrammet på ett college eller universitet i USA. Det är en bra idé att göra lite research om lagets historia. Resultaten kan variera mycket i collegevärlden och kan förändras varje år, så lagets historia och tidigare resultat fungerar som en bra riktlinje för kvalitet och ambition.

Att granska den aktuella idrottsnivån är också en viktig aspekt. Matcher och andra evenemang sänds ofta. Detta ger dig gott om möjlighet att hitta videor av ditt potentiella college-lag på plattformar såsom YouTube.

Det är även klokt att titta närmare på idrottsanläggningarna. Det finns generellt höga standarder för collegeanläggningar i USA, och du kan enkelt hitta virtuella turer på deras hemsidor och sociala medier.

Att lära känna tränarstaben är ett av de viktigaste stegen innan du bestämmer dig för ett college. Ibland kan det också vara fördelaktigt att kontakta några av de nuvarande idrottande studenterna på skolan.

college sport arena

Vad är dina akademiska och karriärmål?

En av de mest avgörande faktorerna är hur väl det valda college eller universitet stämmer överens med dina akademiska ambitioner och framtidsdrömmar. Många av dem som Keystone Sports samarbetar med – och många unga idrottare generellt – fokuserar primärt på sin sport när de ansöker om idrottsstipendier i USA. Det är helt förståeligt och något våra placeringsexperter respekterar. Ändå är en av de fina aspekterna med college i USA att det ger dig möjlighet att följa både dina idrotts- och akademiska mål och ambitioner.

Därför är det avgörande att du reflekterar över den utbildningsväg du vill följa. Vad tycker du är spännande? Vilka är dina styrkor? Var vill du förbättra dig? Vad ser du dig själv arbeta med i framtiden? När dessa frågor besvaras blir det lättare att bedöma om den eventuella skolan möter dina utbildningsbehov och den akademiska nivå du strävar efter.

Hur finansierar man college med hjälp av idrottsstipendium?

Att förstå hela den ekonomiska aspekten av att studera på college i USA är avgörande. Den finansiella storleken på det idrottsstipendium som erbjuds beror förstås på din idrottsliga och akademiska nivå. Dessutom varierar kostnaderna kraftigt mellan olika college. Skolor som Harvard och Yale har höga avgifter, medan det finns många andra utmärkta skolor i USA som är betydligt mer prisvärda.

I praktiken betyder detta att kostnaden för det college du väljer påverkar hur mycket pengar du faktiskt behöver betala själv efter att ditt stipendium har dragits av. Så den viktigaste faktorn är inte procentandelen av stipendiet du får utan snarare hur mycket du måste betala själv.

Vi har student-athletes som inte betalar något och atleter som betalar över $30,000 per år. Vi har också många idrottare som väljer att acceptera ett dyrare erbjudande även om de fått ett fullt stipendium från en annan skola. I slutändan är inte alltid den ”billigaste lösningen” den bästa passformen.

Vilken plats är bäst för internationella studenter i USA?

Platsen kan ha en stor inverkan på din collegeupplevelse som internationell student i USA. College och universitet finns överallt: i stora städer, små samhällen, kustområden, berg, öknar, vidsträckta skogar, naturreservat och mycket mer.

Oavsett om du föredrar en livlig stadsdel med många studiekamrater eller en mer sammanhållen social miljö inom ett lokalt samhälle, finns det ett alternativ för dig. Dessutom varierar vädret mellan delstater, så om du föredrar varmt väder bör detta absolut beaktas i dina överväganden!

Till sist handlar det ofta inte bara om platsen i sig, utan också om människorna du möter där.

female student-athletes

Vi vägleder, du bestämmer

Ett av de mest framträdande misstagen man kan göra i jakten på ett idrottsstipendium är att jämföra sig för mycket med andra. Det är en naturlig tendens – de flesta av Keystone Sports personal är tidigare student-athletes och vi gjorde alla detta när vi ansökte till USA.

Du kanske tänker: ”Vilka erbjudanden fick den som spelar på samma nivå som jag?” Men det erbjudande du får är resultatet av en mängd variabler och noggrant övervägda faktorer från det college som erbjuder stipendiet till dig. Din utbildningsbakgrund och akademiska prestationer, din idrottsnivå och historia, fysiska status, ålder, tidpunkten i förhållande till efterfrågan, när du börjar din collegeprocess och mycket mer spelar alla en roll.

Här på Keystone Sport hjälper vi dig genom processen och erbjuder många bra råd. Men i slutändan är det ditt beslut, vilket är anledningen till att det är viktigt att du fokuserar på just dina drömmar och ambitioner.

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email
Jeppe Marquardsen

About the author

Jeppe Marquardsen

Jeppe Marquardsen, ursprungligen från Svendborg, Danmark, är en Promo Specialist som specialiserar sig på skandinaviska student-atleter. Han blev en del av Keystone Sports Nordics i december 2018. Jeppes collegeliv tog honom till Davenport University i Michigan, där han spelade fotboll. Efter att ha avslutat sin examen i Sports Management återvände Jeppe till sin hemstad för att fortsätta sin karriär. Hans passion ligger i att hjälpa student-athletes att nå sina mål och uppleva möjligheterna med collegeidrott.

Fler nyheter
Student-athlete Rafael Miroslaw in water
Academics

Hur du får ett fullt idrottsstipendium i USA

Med ett helfinansierat idrottsstipendium får du möjlighet att utöva den sport du älskar och få en universitetsutbildning, med full ekonomisk stöttning. Här är allt du behöver veta om ”full ride” idrottsstipendier och hur du får ett!

Läs mer >