Female college tennis player

Vilken nivå krävs för att spela tennis på college i USA?

Om de olika divisionerna inom collegetennis och hur du matchar din spelnivå med rätt tennisprogram

Få en inblick I hur collegetennis fungerar med tidigare collegetennisspelaren Jasmin! Lär dig hur du matchar din tennisnivå med rätt college, förstå de olika divisionerna och få tips på hur du hittar skolan och collegeteamet som passar just dig.

Jasmin Hauska från Tyskland har spelat collegetennis och tagit examen. Hon blev rekryterad av en coach och fick ett tennisstipendium vid  Southwestern College. I den här artikeln delar Jasmin med sig av hur nivån på collegetennis i USA är, hur du hittar ett program som passar din spelstil och vad som gör collegetennis unikt!

Hitta den perfekta tennisnivån för dig

Jag vill börja med att reda ut en vanlig missuppfattning om collegetennis, och idrott på college i USA generellt. Även om det är väldigt tävlingsinriktat, behöver du inte alls vara på professionell nivå för att spela tennis på college.

Innan jag började på college var jag själv ganska orolig. Jag undrade om jag skulle vara tillräckligt bra. När jag var yngre prioriterade jag andra sporter och satsade inte riktigt på tennis förrän jag var 14. Så min uppfattning om collegetennis som bara för toppspelare gjorde att jag tvivlade på mig själv under processen med Keystone Sports.

Ju längre jag kom i processen, desto mer insåg jag att jag inte behövde oroa mig. Jag blev glatt överraskad av erbjudandena från skolor över hela USA. De var inte D1-skolor, men de matchade min nivå, vilket är det viktiga.

De olika divisonerna inom collegetennis

Många som rekryteras och tilldelas tennisstipendium vet inte att det finns flera olika beroende på vilken skola och division du hamnar i. I USA finns två huvudsakliga organisationer för collegeidrott: NCAA (National Collegiate Athletic Association) och NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics).

NCAA har tre divisioner (D1, D2 och D3), medan NAIA bara har en division, vilket gör det svårt att jämföra dem. Vissa NAIA-skolor kan tävla med de bästa D1 NCAA-skolorna, där de flesta proffsen spelar, medan andra ligger på en lägre nivå.

Förstå spelnivån på college I USA

För att förstå nivån på collegetennis, oavsett division eller organisation, rekommenderar jag att du kollar på lagets spelare, deras individuella Universal Tennis Rankings (UTR) och matchresultat. Detta hjälper dig att se om din nivå passar skolan du är intresserad av.

Om du tvivlar på om du är tillräckligt bra, precis som jag gjorde, kan detta ta bort en del av pressen. Det är också helt okej att prata öppet med tränaren och be om inspelningar från träningar eller matcher. Eftersom collegetennis I USA skiljer sig en del från tennis som många internationella spelare är vana vid, är det vanligt att fråga.

Vad som skiljer collegetennis i USA från vanlig tennis

När det gäller tennis i USA vill jag nämna några saker som kan vara annorlunda. För det första, säsongerna. Vanligtvis spelas två separata säsonger. På hösten spelas individuella turneringar, medan våren är lagets säsong. Då spelas alla matcher som kvalificerar laget till nationella mästerskap, vilket gör våren mycket intensivare. Du kan ha flera matcher i veckan, träna dagligen och ha styrke- och konditionspass, vilket blir mycket att hantera utöver studier och kanske ett extrajobb. Därför är det viktigt att ha en bra planering och prioritera rätt saker. Effektiv time management är nyckeln till framgång i collegetennis.

En annan viktig sak är lagandan i USA. Stödet från dina lagkamrater, coacher och skolan är mycket starkare än vad du kanske är van vid. Att höra folk heja och skrika från andra banor är inget man upplever så ofta inom tennis. Collegetennis är högljutt, roligt och allt annat än en tyst individuell sport. Att vara med om det är en grym upplevelse, oavsett nivå!

 

Är du redo att börja din egen resa mot collegetennis? Keystone Sports är experter på att hjälpa spelare att kombinera studier och tennis i USA med hjälp av stipendier. Fyll i vår bedömning för att få en gratis utvärdering av dina möjligheter till ett tennisstipendium!

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Paulina Romo

Paulina Romo, SEO Specialist på Keystone Sports, har en masterexamen i företagsekonomi och erfarenhet inom ridsport, med inriktning dressyr. Med internationell erfarenhet från studier och arbete i Sverige, Sydkorea, Tyskland och Spanien, bidrar Paulina med en mångsidig mix av kunskap och perspektiv inom internationell marknadsföring och SEO.

Fler nyheter