Clive Brewer expert inom fysiologisk coaching och athlete development

Lansering av Keystone Sports Performance Program

Ett unikt program för ökad idrottsprestation för student-athletes

Keystone Sports är stolta att presentera Keystone Sports Performance Program. Upptäck vårt initiativ för optimerad idrottssprestation och athlete development. Vårt Performance Program är skapat av de två globalt erkända experterna inom området: Clive Brewer och Dr. Darren Treasure.

Collegeidrott i USA är en  multimiljonindustri som både erbjuder möjligheter och utmaningar. Keystone Sports Performance Program har utformats för att hjälpa idrottande studenter att prestera på topp. Programet är designat utifrån på en unik kombination av både mental och fysiologisk coaching.

Keystone Sports presenterar stolt vårt Performance Program, en unik satsning som kombinerar fysisk och mental träning. Programmet är utvecklat av de globalt erkända experterna Clive Brewer och Dr. Darren Treasure och syftar till att förbättra idrottsprestation för idrottande studenter.
Clive Brewer expert i athlete development

Utvecklad av experter inom idrottsprestation

Keystone Sports Performance Program är utvecklat av två erkända experter inom athlete development och idrottspsykologi. Programmet innehåller omfattande guidning inom metoder för ökad mental och fysisk prestation.

Programmets unika fördel ligger i det innovativa upplägget, den vetenskapliga förankringen och att metoderna framgångsrikt har använts av professionella, olympiska och idrottare på college. Genom att kombinera fysiologisk och mental coaching blir programmet ett viktigt verktyg som rustar student-athletes med färdigheter och metoder för att prestera på toppnivå.

Programmet, noga utformat av Dr. Darren Treasure och Clive Brewer, innehåller värdefulla resurser som engagerande videor, tryckta material och workshops. Det erbjuder också möjligheten att delta i exklusiva sessioner och ställa frågor till  expertduon.

Dr. Darren Treasure expert i idrottspsykologi

Athlete development genom expertstöd

Clive Brewer, med över 25 års erfarenhet av athlete development och fysisk prestation har skapat programmets del för fysiologisk coaching. Som Director of Athletic Performance vid OrthoArizona och med en karriär som inkluderade 20 Wimbledon-turneringar samt arbete med lag som Manchester United, Liverpool FC och Toronto Blue Jays, har Clive spelat en avgörande roll i framgångssagorna för professionella idrottare och idrottslag.

Via vårt Performance Program kommer Clive ge vägledning kring fysisk prestation och athlete development. Detta inkluderar fysisk träning och metoder för exempelvis återhämtning, näring och kost, skadeförebyggande, sömn samt planering som idrottare. Genom att kombinera de tekniska aspekterna inom sin respektive sport samt idrottshälsa får student-athletes resurser för att nå sin fulla potential:

”Målet med fysiologisk coaching är att rusta idrottaren med verktygen som behövs för att utveckla uthållighet, styrka, smidighet och hastighet. Detta ger en konkurrensfördel inom collegidrott och gör det möjligt för idrottande studenter få en maximal idrottsupplevelse college.” – Clive Brewer

Mental coaching för starkare mindset

Keystone Sports känner till de mentala aspekterna när det gäller idrottsframgång. Programmets del för mental coaching är skapat och utvecklat av Dr. Darren Treasure, en globalt framstående expert inom idrottspsykologi.

Darrens gedigna erfarenhet inkluderar coaching av toppidrottare, såsom olympiska mästare, NBA-spelare och spelare i det vinnande amerikanska damlandslaget i fotbolls-VM. Hans inflytelserika karriär omfattar uppdrag som prestationskonsult och professor, där han haft ett betydande bidrag till utvecklingen av idrottsrelaterade utbildningsprogram samt motivation och prestationspsykologi.

”Keystone Sports program för idrottsprestation är baserat på vetenskapliga metoder och bevisat praktiskt sett med hjälp av några av världens bästa idrottare. Programmet lär idrottande studenter användbara metoder inom mental coaching som kommer att förbättra både prestation och deras upplevelse som idrottare. Programmet tar dessutom hänsyn till den unika miljön och de utmaningarna som en studentidrottare står inför och förbereder dem för att framgångsrikt hantera kraven som kommer med collegelivet.” – Darren Treasure.

Genom att använda Darrens tekniker får student-athletes vägledning inom koncentration, motivation, självförtroende och hantering av press. Genom att bygga ett starkt mindset är idrottande studenter väl förberedda för att övervinna de utmaningar som de kan möta under collegesäsongen men även under deras framtida karriär.

I framkant för utveckling av student-athletes

Som student-athelte är du inte bara en idrottare, utan också collegestudent. Med detta i åttanke samt unika insikter inom collegeidrott, har Darren och Clive utvecklat ett program som är skräddarsytt för att tillgodose behoven hos idrottande studenter.

Clive förklarar: ”Det finns många program för ökad fysisk prestation dock är få utformade för att möta behoven hos idrottare som är en del av det amerikanska collegesystemet. Där är konkurrensen hög och mycket fysiskt krävande.”

Darren betonar programmets anpassning till student-athletes även när det gäller mental coaching: ”Program för metal prestation för både vanliga idrottare och studentidrottare har många gemensamma drag. Keystone Sports mentala coaching går dock utöver det vanliga och har de unika psykologiska utmaningar som studentidrottare står inför i åttanke.”

Metoder använda av professionella idrottare

Programmet representerar ett stort framsteg i hur idrottande studenter effektivt kan lära sig maximera kombinationen av utbildning och idrott. Med betydande erfarenhet av att arbeta med toppidrottare och lag ser programmet och dess experter till att student-atheltes blir utrustade med avgörande färdigheter för att blomstra och prestera optimalt både som collegestudenter och idrottare.

”Dessa metoder har använts på olympisk och professionell nivå, liksom inom vinnande program i NCAA. Vi vet hur man utvecklar idrottare inför de dagliga rutinerna  – träna – återhämta sig och erbjuder resurserna för detta till collegestudenten.” – Clive Brewer.

Keystone Sports Performance Program är tillgängligt för klienter genom Keystone Sports premiumpaket. Programmet kan också köpas som en fristående produkt.

 

Få mer information om programmet här!

Dela artikeln:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

About the author

Paulina Romo

Paulina Romo, SEO Specialist på Keystone Sports, har en masterexamen i företagsekonomi och erfarenhet inom ridsport, med inriktning dressyr. Med internationell erfarenhet från studier och arbete i Sverige, Sydkorea, Tyskland och Spanien, bidrar Paulina med en mångsidig mix av kunskap och perspektiv inom internationell marknadsföring och SEO.

Fler nyheter